המשרד המוביל בישראל בתחום הנדל"ן, ייעוץ, השקעות נדל"ן וניהול נכסים

לפגישת היכרות ללא התחייבות: 03-6444500

he-icon | en-icon | fr-icon

רכישת קרקע חקלאית

iStock 000019551430Smallהאם שקלתם לאחרונה רכישת קרקע חקלאית? האם נתקלתם בפרסום הקורא לכם לרכוש קרקע חקלאית שעומדת בפני הפשרה?

האם הפרסומים הרבים הקוראים לכם להשקיע בקרקע חקלאית אכן מספרים לכם את כל הסיכונים הכרוכים ברכישת קרקע חקלאית? האם אתם יודעים להעריך נכונה מהם סיכויי ההפשרה של הקרקע החקלאית שהנכם מעוניינים לרכוש?

משרדנו מתמחה בליווי עסקאות לרכישת קרקעות חקלאיות בעל ניסיון עשיר בתחום.

צרו עמנו קשר כבר עכשיו לקביעת פגישות היכרות ללא כל התחייבות בטלפון 03-6444500 או בטופס יצירת הקשר שמשמאל.

 

קרקע חקלאית

קרקע חקלאית הנה קרקע לגביה לא קיימים היתרי בניה כלשהם, והשימוש היחיד המותר בה הנו לצורך גידולים חקלאיים. לא ניתן לבנות על הקרקע כל מבנה שהוא ובמידה שיבנה מבנה כלשהו, יוצא לגביו צו הריסה ע"י הרשות המקומית.

 

מדוע אם כן להשקיע ברכישת קרקע חקלאית?

משקיעים הרוכשים קרקע חקלאית, עושים זאת מתוך תקווה שהקרקע תופשר כך שניתן יהיה לבנות עליה בתים או בניינים למגורים, או מבני תעשיה.

בדרך כלל יובטח לרוכשים כי הקרקע בהליכי הפשרה, אולם אין כל התחייבות לכך שהקרקע תופשר, והדבר אינו תלוי ביזם או במשרד עורכי הדין שמייצג את היזם. הדבר תלוי אך ורק ברשויות המדינה ומעשה מי שרוכש קרקע חקלאית להשקעה למעשה רוכש חלום. אולם רכישת קרקע חקלאית יכולה להפוך למכרה זהב, ולרווח של מאות אחוזים – במידה שההפשרה מתממשת. אם יתמזל מזלכם תצליחו להגיע להפשרה ולהגיע לתשלומי היטל ההשבחה תוך 4-5 שנים ממועד הרכישה.

 

אילו גורמים יש לקחת בחשבון בעת שרוכשים קרקע חקלאית?

על מנת למזער סיכונים ולהגדיל את הסיכוי שהקרקע אכן תופשר, יש ליתן את הדעת למספר גורמים בעת רכישת קרקע חקלאית:

1.קרקע פרטית – רוב הקרקעות החקלאיות במדינה שייכות למינהל או לקק"ל והמשמעות היא שבעת שינוי הייעוד של קרקע, הבעלות בקרקע חוזרת למינהל, והמשקיע הוא בבחינת חוכר שזכאי לפיצוי חלקי ביותר. לפיכך, יש לרכוש קרקע חקלאית בבעלות פרטית.

2. ייעוד הקרקע בעת הרכישה – יש לשים לב שבעת הרכישה ייעוד הקרקע אינו לשמורת טבע או לגן לאומי שכן ייעוד מסוג זה אינו משתנה לעולם.

3. מיקום הקרקע ביחס לאיזורים בנויים – יש עדיפות להפשרת קרקעות הצמודות לאזור שכבר בנוי עם בניינים ותשתיות ולפיכך יש להעדיף רכישת קרקעות הצמודות לאזורים בנויים.

4. הפקעה – לאחר תהליך ההפשרה של הקרקע החקלאית הרשויות זכאיות להפקיע עד 40% משטח הקרקע לצורכי ציבור (כבישים, שבילים גנים וכו') מבלי לפצות את בעל הקרקע ואם נדרש לרשות יותר מ- 40%, אז על החלק שמעבר ל-40%, הרשות תפצה.

5. ביקור פיזי בשטח – יש לבדוק את מיקום הקרקע על יד ביקור פיזי בשטח, יש לבדוק שאין המדובר באתר ארכיאולוגי, בקרקע סמוכה לבסיס צבאי, או לתוואי של כביש, לתוואי של נחל או למפעל מזהם או שעובר במקום קו מתח גבוה למשל.

6. הוצאות נוספות – רוכש הקרקע יחויב בהוצאות נוספות לצורך מימוש הזכויות: מס שבח במכירה, היטלי השבחה ופיתוח, תשלומים שונים למנהל, ותשלום ליועצים ומומחים כגון: שמאים, אדריכלים, עורכי דין ועוד.

7. בדיקות ברשויות – שינוי יעוד הקרקע מקרקע חקלאית, תלוי במדיניות הקרקעית של המדינה, אשר בא לידי ביטוי בתמ"א 35 ובתוכנית המתאר המחוזית. לפיכך, יש לבדוק מהו הייעוד הנוכחי והעתידי של הקרקע. יש לבדוק גם במשרדי הוועדה המקומית ובאתר האינטרנט שלה, בוועדה המחוזית, במשרד הפנים, במשרד השיכון, במינהל מקרקעי ישראל וכן מהתקשור, מהן מגמות התכנון של הקרקע.

גם כאשר הרשויות מעוניינות בהפשרת הקרקע לבניה, עדיין הליכי ההפשרה יארכו שנים רבות. תהליכים כאלו עשויים לארוך 10 שנים ואף יותר, שכן, התוכנית המוגשת ע"י הוועדה המקומית לוועדה המחוזית חוזרת פעמים רבות לצורך תיקונים והתאמות לתוכניות השונות (כבישים, מסילות רכבת ועוד) ובכל שלב ניתן זמן של כחודשיים להגשת התנגדויות לוועדות השונות ע"י מי שרואים עצמם כנפגעים מהתוכנית.

יחד עם זאת, משקיע שיבחר באופן מושכל את הקרקע וייעזר באנשי מקצוע מנוסים בתחום, ויערוך את הבדיקות המתאימות, עשוי להפיק רווח נאה. שכן לאור המחסור לקרקעות למגורים וקצב גידול האוכלוסייה בישראל אפשר לצפות שגם בעתיד תימשך מגמת הפשרת קרקעות לצורכי מגורים ולצרכים אחרים באזורים המיועדים לכך.

נשמח להעמיד לשירותכם את ניסיוננו הרב ברכישה של קרקעיות חקלאיות בישראל.
צרו עמנו קשר כבר עכשיו בטלפון: 03-6444500 לקביעת פגישת היכרות ללא כל התחייבות.

צרו קשר ללא כל התחייבות !

בטלפון: 03-6444500
או באמצעות מילוי הטופס הבא: