האם הנכם מתגוררים בבניין ישן ואין בדירתכם ממ"ד? האם אתם שוקלים לעבור דירה אולם אין די ממון בכיסכם לדירה חדשה? האם הבניין שלכם מתקלף ודורש שיפוץ יסודי אולם גם לכך אין די ממון בכיסכם?
ביכולכם לארגן את דיירי הבניין לבצע תמ"א 38 ולקבל שטח נוסף לדירתכם, עם בניין משופץ, שעבר חיזוקים מיוחדים כנגד רעידות אדמה זאת ללא עלות וללא הוצאה כספית מצדכם.
משרדנו הינו משרד עו"ד מקרקעין המתמחה בליווי דיירים בעסקאות של תמ"א 38 ובעל ניסיון עשיר בתחום. בנוסף מספק המשרד שירותים וליווי בפרוייקטים מסוג עסקאות פינוי בינוי.
צרו עמנו קשר כבר עכשיו לקביעת פגישות היכרות ללא כל התחייבות בטלפון 03-6444500 או בטופס יצירת הקשר משמאל.
מהי תמ"א 38?
תמ"א 38 הינה תכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה. התכנית אושרה על ידי ממשלת ישראל ב-14 באפריל 2005 .
התקן הישראלי לעמידות מבנים בפני רעידות אדמה, נכנס לתוקף בשנת 1975.
לפי ההערכות, רוב המבנים שנבנו בישראל עד שנת 1980 אינם עומדים בדרישות התקן. העלות של חיזוק המבנים בהתאם לתקן גבוהה מאד. מטרתה של תמ"א 38 לתמרץ בעלי מבנים לחזק את המבנים שבבעלותם על ידי הענקת זכויות בנייה נוספות למבנה, מתוך תקווה, שבעלי המבנה ימכרו את זכויות הבניה בתמורה לחיזוק המבנה, תוך קבלת הקלות מס ופטורים משמעותיים, וזאת כדי ליצור תמריץ לבעלי הדירות וליזמים כאחד.
בעלי הדירות בבתים משותפים יכולים לממן את חיזוק הבניין מכספם ויהיו זכאים לבעלות בדירות הנוספות שייבנו, ותמורת מכירתן תתחלק ביניהם. אולם, על מנת לפתור את בעיית מימון החיזוק, המיסוי והבנייה, בעלי הדירות מעדיפים להתקשר עם קבלן שאז, בעלי הדירות אינם מממנים מכיסם את הבניה, והקבלן מקבל בתמורה, תו את הזכויות בדירות החדשות שייבנו.
מהי תמ"א 38(2)
זהו התיקון לתמ"א 38, אשר בהתאם לו, ניתן להרוס את הבניין הישן לגמרי, ולבנות במקומו בניין חדש, זאת כמו בפרויקטים של "פינוי-בינוי". התיקון מחייב להוסיף מקומות חנייה לכל בעלי הדירות, לבנות לובי מודרני וממ"ד בכל דירה.
בפרויקט מסוג זה, הדיירים מקבלים דירה חדשה לגמרי, בבניין חדש ומודרני, וזאת, ללא כל הוצאה כספית מכיסם, שכן כל הקבלן נושא בכל העלויות, המיסים והאגרות הכרוכים בפרויקט, כולל אלו החלים על הדיירים כגון מס שבח, היטל השבחה, שכ"ט של עורך דין מטעם הדיירים וכיוב'. במהלך הבניה, גם דמי השכירות לרבות עלויות המעבר משולמים על ידי הקבלן.
השלבים בביצוע פרויקט תמ"א 38
1. החלטה של הדיירים על הפרויקט ובחירת "וועד פעולה" מטעמם.
2. בחירת קבלן לביצוע הפרויקט ועריכת הסכם עימו. ניתן לבקש הצעות ממספר קבלנים ולבצע התמחרות ביניהם.
3. בחירת מפקח מטעם הדיירים שיפקח על ביצוע העבודות.
4. על הקבלן להגיש בקשה לשינוי התב"ע ולהיתר בניה, לשלם את המסים הכרוכים בהיתר הבניה, וכמובן לבצע את הבניה. כמו כן, הקבלן ידאג גם שעורך דין מטעמו יבצע רישום של הבית המשותף לגבי הדירות החדשות שנבנו על ידו.
חשוב מאד שהדיירים ימנו עורך דין מטעמם כבר בשלב ההתחלתי של החלטה על הפרויקט, שכן מדובר בפרויקט מסובך ומורכב, הכולל נושאים רבים שנדרשת בהם בקיאות מיוחדת.
עורך דין מטעם הדיירים ידאג להעמדת בטחונות מספיקים מטעם הקבלן ולטובת הדיירים (ערבות ביצוע, ערבות חוק מכר במידת הצורך, ערבות טיב וכו'), יבדוק את חוסנו הכלכלי של הקבלן הנבחר, ידאג למקסום התמורה שיקבלו הדיירים מהקבלן, ולכך שלא יהיו חשופים לתשלום מסים או אגרות כלשהן כמו גם ידאג לכך שבמידה שמדבור בתמ"א 38 (2), יקבלו הדיירים דמי שכירות מספיקים לשכירת דירה חלופית במהלך הבניה ולכיסוי כל הוצאות המעברים.
האמור לעיל אינו בא להחליף ייעוץ משפטי.
משרדנו מתמחה בליווי דיירים בעסקאות של תמ"א 38 ובעל ניסיון עשיר בתחום.
צרו עמנו קשר כבר עכשיו לקביעת פגישות היכרות ללא כל התחייבות בטלפון 03-6444500 או בטופס יצירת הקשר משמאל.