האם הדייר שלכם מסרב לשלם את דמי השכירות? האם הדייר שלכם מסרב לפנות את הנכס בתום תקופת השכירות? האם הדייר שלכם גורם נזק לדירתכם תוך שהוא מפר את חוזה השכירות ואתם רוצים לפנותו?
במידה שאין מנוס מכך, הרי שתיאלצו להגיש תביעה לסילוק יד היא תביעה לפינוי הדייר
בעבר היה לבעל נכס קושי רב בפינוי שוכרים שאינם משלמים את שכר הדירה, אולם היום, ישנו הליך פשוט ויעיל של הגשת תביעה לסילוק יד, המיועד למקרים מסוג זה. הליך זהעניינו אך ורק בסעד הפינוי. במסגרת הליך משפטי זה, לא ידון בית המשפט בכל סעד אחר. הליך זה מנוהל על ידי עו"ד מקרקעין ועשוי לפתור את התסבוכת במהרה.
בשל העובדה שיתכן ששוכר, השוהה בנכס שלא כדין, יגרום לנזק כלכלי רב למשכיר, נקבע כי הדיון בתביעות פינוי, ייערך לא יאוחר מ-30 יום מן המועד האחרון להגשת כתב הגנה בתיק.
על כתב התביעה להיות תמציתי, ויש לצרף לו את כל הראיות והסיבות לפינוי. בית המשפט ידון בתביעה ויחליט האם להורות לנתבע, השוכר, לפנות את הנכס.
למשרדנו ניסיון של שנים בתביעות לפינוי מושכר/ תביעות לסילוק יד ובעל מומחיות רבה בתחום.
צרו עמנו קשר כבר עכשיו לקביעת פגישות היכרות ללא כל התחייבות בטלפון 03-6444500 או בטופס יצירת הקשר שמשמאל.
בהתאם לתקנה 215 ח לתקנות סדר הדין האזרחי, הכותרת של על כתב תביעה לפינוי מושכר צריכה להיות "תביעה לפינוי מושכר" ועל התובע לפרט את טענותיו ולצרף לכתב התביעה תצהירי עדות ראשית וחוות דעת מומחה (אם יש) ואסמכתאות משפטיות אם ישנם וכן את כל המסמכים הנוגעים לעניין המצויים ברשותו או בשליטתו.
דבר חשוב שצריך לקחת בחשבון שמגישים תביעה לפינוי מושכר זה שלא ניתן לצרף לכתב התביעה סעדים נוספים פרט לסעד פינוי. דהיינו, התובע אינו רשאי במסגרת ההליך, לתבוע סעדים כספיים יוספים.
ויודגש. על כתב התביעה להיות תמציתי אך לכלול כאמור את כל הראיות והסיבות המשפטיות לפינוי, ולפיכך, מומלץ לשכור שירותי של עורך דין מנוסה בתחום, שכן כל טעות בניהול התיק תוביל להשארת השוכר בדירה המושכרת ולנזקים.
לעיתים, מספיק מכתב התראה מעורך הדין מטעם המשכיר בכדי להוציא את השוכר מן הנכס ולעיתים יש להגיש תביעה לבית המשפט. ישנם גם שוכרים אשר אינם מצייתים לצו הפינוי ובמצב כזה, יש לפנות להוצאה לפועל לביצוע פסק הדין לפינוי באופן לא נעים בליווי משטרתי. מניסיוננו, במקרים רבים מפנים הדיירים את הנכס לאחר מכתב התראה המנוסח היטב מאת עורך דין הבקיא בתחום זאת מתוך חשש שבתוך 75 ימים יפונו באמצעות צו של בית המשפט וישלמו הוצאות משפט יקרות לבעל הנכס.
במידה שהשוכר גם גרם נזק לדירה אותה הוא מסרב לפנות, ניתן להגיש בנוסף גם תביעת פיצויים כנגד השוכר, אך בתביעה נפרדת מתביעת הפינוי, שכן כאמור התביעה לפינוי המושכר עניינה אך ורק פינוי המושכר.
ניתן להגיש את שתי התביעות יחד, במסלול של דיון רגיל, אולם אז יש לוותר על יעילותו של ההליך הנפרד ומהירות הטיפול בפינוי הדייר מהמושכר ובעל הנכס ייאלץ להמתין זמן רב עד שהתביעה תדון במסלול הרגיל.
לפיכך, הדרך המהירה ביותר כיום לפינוי דייר מן הנכס, היא הגשת תביעה לפינוי מושכר.
צרו עמנו קשר כבר עכשיו לקביעת פגישות היכרות ללא כל התחייבות בטלפון 03-6444500 או בטופס יצירת הקשר שמשמאל.