מדינת ישראל הינה אחת ממעצמות ההיי-טק בעולם – תוצאה של מצוינות המשאב האנושי. מבין מרכזי ההיי-טק בעולם רק עמק הסיליקון בארה"ב קיבל דירוג מובהק גבוה יותר.התעשייה הישראלית נחשבת לקטר המושך את קרונות רכבת הטכנולוגיה ונתפשת בזירה הבינלאומית כמעצמה טכנולוגית וכאבן שואבת בכל הקשור לטכנולוגיות המידע והתקשורת. ישראל לא התברכה במשאבי טבע מרובים, אין בה סביבה גיאופוליטית רגועה. אבל האנשים בה יצירתיים, בעלי יוזמה ויכולות פיתוח.
היותה של ישראל מדינה מפותחת כל כך בתחום זה, מהווה גורם נוסף ההופך אותה למקום איתן להשקעה וביצוע עסקאות בנכסים מניבים.
הספר מדינת הסטארט-אפ עונה על שאלת מיליארד הדולר: איך זה שבישראל – מדינה צעירה המונה כ-8 מיליון תושבים, מוקפת אויבים ומצויה לכאורה במלחמה מתמשכת מאז הקמתה – הוקמו יותר חברות סטארט-אפ מאשר במדינות גדולות, שלוות ויציבות כמו יפן, קוריאה, הודו, קנדה ובריטניה?
המומחים לגיאופוליטיקה, דן סנור ושאול זינגר, מתארים בספרם כיצד מטפחת התרבות הישראלית צירוף ייחודי של חדשנות ויזמות אינטנסיביות, ומספקים דוגמאות בנוגע למיטב הממציאים והמשקיעים בישראל. על פי המחברים, ישראל איננה רק מדינה: היא גם דרך חשיבה. סנור וזינגר מראים כיצד מדיניותה של ישראל בענייני הגירה, מחקר ופיתוח ושירות צבאי היו גורמי מפתח בצמיחתה של המדינה, ומספקים תובנות בנוגע לשאלה מדוע לישראל יש יותר חברות הנסחרות בנאסד"ק מאשר לאירופה כולה, לקוריאה, ליפן, לסינגפור, לסין ולהודו.
הספר, שהגיע לרשימות רבי המכר בארצות הברית ותורגם לשפות רבות, מראה כיצד ניתן ללמוד מישראל לקחים הנכונים לא רק למדינות אחרות, אלא גם לכל מי שמבקש לבנות ארגון משגשג. בימים אלה, שבהם הכלכלה העולמית מנסה לשקם את יכולותיה ואת ביטחונה, טוב לגלות שאין מקום נכון יותר מישראל להביט אליו ולזכות בתובנות חדשות ומפתיעות!
גם בכתבה נרחבת שמפרסם העיתון הברטי "הטלגרף", מוכתרת ישראל כ"אומת הסטארט אפ השנייה רק לעמק הסיליקון".
העיתונאית אמה בארנט מציינת בכתבה, כי למרות שישראל היא אחת המדינות הקטנות בעולם, היא מחזיקה במספר הגבוה ביותר של חברות הנסחרות בנאסד"ק לאחר ארה"ב. עוד היא מציינת כי מספר חברות הסטארט אפ בישראל הוא גבוה במיוחד ומוערך בכ-3,500 חברות ובכל חודש נוספות כ-50 חדשות.
היא מוסיפה כי ראש העיר של הסיטי של לונדון, מייקל בר, הגיע לישראל כדי לקדם את תעשיית שוק הון הבריטית על מנת לגרום ליותר חברות טכנולוגיות ישראליות להירשם למסחר ולמצוא הזדמנויות ברחבי לונדון והיא מצטטת אותו: "התרשמתי מהרמה הגבוה של החדשנות, הריכוז שלהם באיזור קטן והרעב אצל קרנות הון סיכון לגלות את ביצת הזהב הבאה באומת הסטארט אפים.
עדות להכרה ביכולותיה הטכנולוגיות של ישראל באה בשנה שעברה מצד WIPO סוכנות של האו"ם שמרכזה בז'נבה, שהחליטה להכיר בישראל כמרכז חיפוש ובחינה בינלאומי לפטנטים. ישראל היא בהחלט מעצמה טכנולוגית, גם ביחס לגודל שלה וגם בערכים מוחלטים. זה לא דבר אקראי או זמני, שנכון לשנה אחת. בעשרים השנים האחרונות ישראל נמצאת למשל במקום השני בעולם, אחרי ארה"ב, בהשקעה של קרנות הון סיכון. זה מדד טוב, משום שאם כסף פרטי חוזר ומאמין בשוק, סימן שיש לו סיבה להניח שמשהו טוב קורה כאן.
היום בישראל יש 164 חברות טכנולוגיה בשלב של צמיחה – חברות פרטיות, שהוקמו אחרי 1995, מעסיקות יותר מ–50 עובדים ועם הכנסות של 25 מיליון דולר לפחות או מודל שיאפשר להן להגיע לצמיחה מהירה תוך 18 חודש.
ההיי-טק בישראל נחשב כ"קטר" שדחף את המשק בשנים האחרונות. קצב גידול הייצוא השנתי של תעשיות ההיי-טק בשלוש השנים האחרונות עמד בממוצע על כ- 12% לעומת קצב גידול של כ- 4% בשאר סעיפי הייצוא התעשייתי. תעשיות ההיי-טק מושכות למשק משקיעים זרים. ההתפתחות הטכנולוגית המהירה, בעיקר בתחום טכנולוגיית המידע, הינה בעלת השפעה כלכלית כה גבוהה עד שהטביעה את הביטוי 'הכלכלה החדשה'.
היותה של הכלכלה החדשה מעצימה בהון אנושי ולא בהון פיסי מאפשרת לאינדיבידואלים חסרי הון, שהצליחו לרכוש השכלה מתאימה, לשפר לאין ערוך את מצבם הכלכלי היחסי, וכך גדלה אפשרות הניידות (מוביליות) החברתית והכלכלית.
אם אתם מתעניינים בהשקעה בנדל"ן או בכל נכס מניב אחר, משרדנו עוסק במתן שירותי ייעוץ, ליווי וניהול נכסים עבור משקיעים. צרו עימנו קשר עכשיו לייעוץ ראשוני בטלפון – 03-6444500.